Δέκα πράγματα που κάνουμε και δεν αρέσουν στους σκύλους

Δέκα πράγματα που κάνουμε και δεν αρέσουν στους σκύλους

Όλοι όσοι ερχόμαστε σε επαφή με τα υπέροχα τετράποδα ή έχουμε την τύχη να υπάρχει ένας στην οικογένειά μας, έχουμε ορισμένες συνήθειες που τσαντίζουν τους λατρεμένους μας φίλους. Ακόμα και αν ξέρουμε ποιες συμπεριφορές είναι αυτές, η ανάγκη μας να τους δείξουμε την αγάπη μας με τον τρόπο των ανθρώπων, δυστυχώς δεν λαμβάνει καλής ανταπόκρισης από τους καλύτερούς μας φίλους.

1 Οι Αγκαλιές. Οι αγκαλιές σημαίνουν αγάπη μόνο στη γλώσσα των ανθρώπων. Στη γλώσσα των σκύλων, η τοποθέτηση των μπροστινών ποδιών στη ράχη είναι επιθετική και δεσποτική πράξη.

Το Κοίταγμα στα μάτια. Ειδικά όταν πρόκειται για άγνωστο σκύλο το επίμονο βλέμμα στα μάτια του είναι ξεκάθαρα επιθετικό και ακόμα περισσότερο εάν διατηρούμε οπτική επαφή καθώς τον προσεγγίζουμε. Ο σκύλος μπορεί να αντιδράσει υποχωρώντας και αποστρέφοντας το βλέμμα του, ή υποχωρώντας γαβγίζοντας.

Το χάιδεμα στο κεφάλι. Ακόμα και για τον άνθρωπο το άγγιγμα στο πρόσωπο και στο κεφάλι, ειδικά με επαναλαμβανόμενες ταμποναριστές κινήσεις είναι αρκετά εκνευριστικό και ιδιαίτερα αν προέρχεται από κάποιον άγνωστο. 

Να μην ασχολείται κανείς μαζί του. Μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, το μόνο που θέλει κανείς είναι να ξαπλώσει και να μην κάνει τίποτα. Αυτό όμως δεν αρέσει καθόλου σε κάποιον που σας περίμενε με ανυπομονησία όλη μέρα για να παίξετε… τον σκυλάκο σας, που βαριέται όταν τον αγνοείτε. 

Η ομιλία. Ο σκύλος σας μπορεί να μάθει μερικές εντολές, αλλά δεν μιλά τη γλώσσα μας. Πιο πολύ καταλαβαίνει τη γλώσσα του σώματος, γι’ αυτό δείξτε του τι θέλετε, η ομιλία θα τον μπερδέψει και θα τον αγχώσει. 

Η έλλειψη προγράμματος και δομής. Οι σκύλοι είναι ευτυχισμένοι όταν έχουν ένα δομημένο πρόγραμμα, ενδεχομένως να το έχετε καταλάβει από την ανυπομονησία τους όταν πλησιάζει η ώρα της βόλτας. Άλλο ένα παράδειγμα είναι τα τσοπανόσκυλα. Μπορεί να είναι κυρίως η παρεούλα, οι φίλοι, οι συγγενείς μας, όμως θέλουν να έχουν εκπαίδευση και ρόλο, τα χαλαρώνει και νιώθουν ότι κάπου ανήκουν. Επιπλέον έχουν ανάγκη έναν ηγέτη. Δώστε τους αυτό που χρειάζονται, αν μη τι άλλο το πολυτιμότερο για αυτά είναι ο χρόνος που θα τους αφιερώσετε και το ότι θα σας κάνουν χαρούμενους. 

Το κοντό λουρί. Όταν ασκείται πίεση στο λουρί, ο σκύλος νιώθει την ένταση να μεταδίδεται σε αυτόν γι’ αυτό και τραβά περισσότερο. 

Να μην εξερευνά. Συνήθως στη βόλτα ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διαδρομή με σκοπό ο σκύλος μας να ανακουφιστεί. Η πιο ισχυρή αίσθηση του σκύλου είναι όμως η όσφρηση κι έχει ανάγκη να τη διεγείρει τακτικά, γιατί έτσι μαθαίνει τον κόσμο, εξερευνώντας οσμές. Δώστε τέλος, λοιπόν, στις βαρετές βόλτες και αφήστε τον να γνωρίσει νέα μέρη και να μυρίσει όσο ποθεί η καρδούλα του. 

Αντιπάθειες. Ο σκύλος μας είναι ο καλύτερος φίλος μας, όμως μπορεί να μην συμπαθεί κάποιους από τους άλλους μας φίλους ή ακόμα και άλλους σκύλους. Μην τον αναγκάζεται να περνά χρόνο και να έρχεται σε επαφή με άτομα και… “σκυλοχαρακτήρες” που δεν συμπαθεί, ούτε εμείς το κάνουμε αυτό άλλωστε.

10 Τα πειράγματα. Ο εφιάλτης του σκύλου! Πραγματικά απεχθάνεται να τον πειράζουμε, να του γαβγίζουμε, να του κουνάμε αντικείμενα, να τον τσιμπάμε και να τον προκαλούμε γενικότερα. Σίγουρα εκδηλώνει την ενόχλησή του γαβγίζοντας από απόγνωση. Εάν θέλετε μία βαθιά σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με το υπέροχο αυτό πλάσμα, καλό θα είναι να μην τον προκαλείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Quick Navigation
×
×

Cart